Onbekende schutter teistert Dessel

Onbekende schutter teistert Dessel

Onbekende schutter teistert Dessel

Print
Dessel - Een onbekende schoot al voor de derde keer in Dessel met een jachtgeweer in het rond. Gelukkig viseert de dader alleen gebouwen. Het jongste slachtoffer is bakkerij Verachtert in de Lorzestraat.

Eerste slachtoffer van de dolle schutter was het politiekantoor van Dessel. Dat werd vorige week woensdagnacht beschoten met een jachtgeweer. Niemand was op dat ogenblik aanwezig in het kantoor.

In de nacht van zaterdag op zondag sloeg de dader nogmaals toe, dit keer bij bakker Verachtert in de Lorzestraat, vlakbij het politiekantoor. “De winkelbediende stelde zondag om 4u de schade aan de vitrine vast”, zegt zaakvoerder Guy Verachtert.

“We dachten dat een vandaal met een steen had gegooid. We haalden de politie erbij en de agenten merkten meteen op dat het om een kogelinslag ging. Het glas lag tot in de kaastoog achteraan in dewinkel. Getuigen van de feiten waren er niet, maar een buurman had om 2.15u iets gehoord.”

Guy Verachtert heeft er geen idee van wie de dader is. “Ik dacht dat ik alleen vrienden had. Maar blijkbaar moet ik dit niet persoonlijk opvatten omdat het ook op andere plaatsen is gebeurd. Misschien bestaat er een verband tussen de feiten.”

Derde slachtoffer

De bakker is het derde slachtoffer van de schutter, want veertien dagen geleden sloeg de onbekende toe in de hengelsportwinkel in de Bergenstraat in Dessel.

“Ik ging ’s morgens buiten en zag het deurtje van de brievenbus op de grond liggen”, zegt Benny Renders. “Geburen hadden die nacht een schot gehoord. De brievenbus en de gevel liepen schade op. Volgens de politie was er geschoten met een jachtgeweer.”

De politie zoekt een verband tussen de feiten.

Alex KESTENS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio