OCMW en gemeente investeren samen 25 miljoen euro

Willebroek - De begroting en het stemmen van de belasting en retributies 2010 heeft de oppositiebanken nauwelijks beroerd. Structurele kritiek kwam er van de meerderheid zelf.

Luc Spiessens (N-VA/CD&V) verduidelijkte vanuit de meerderheid, dat het niet kon dat het OCMW de laatste maand van het jaar even komt aankloppen en 200.000 euro extra vraagt om haar cijfers te redden.

“We vragen een doorlichting van de werking en de financiële implicaties van het OCMW. Tevens vragen we een doorlichting van de gemeentelijke infrastructuur, om te kijken waar we kosten kunnen besparen”, stelt Spiessens.

Burgemeester Marc de Laet (sp.a) had geen moeite met deze kritiek. Oppositielid Kevin Eeraerts (VB) vindt dat de kritiek uit eigen meerderheidsrangen aangeeft dat de meerderheid niet op dezelfde lijn zit.

Administratief centrum

De gemeente maakt 8,2 miljoen euro vrij voor een nieuw administratief centrum in de Pastorijstraat, dit is meer dan de helft van het geplande gemeentelijke investeringsbudget van ruim 14,2 miljoen euro.

Recent is ook beslist dat naast gemeente en OCMW ook de werkwinkel en het CAW er hun intrek nemen.

JB

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio