Baseballclub heeft niet de juiste afmetingen

Print
Brasschaat - Baseballclub Braves die in het Brasschaatse gemeentepark speelt, kan alleen dankzij de goodwill van de federatie nationaal spelen. De club kampt met plaatsgebrek.

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Brasschaat werd het probleem opnieuw ter sprake gebracht door Koen Spitaels (Vlaams Belang). Schepen van Sport Kris Geysen (CD&V) is zich bewust van de zaak. “De club voldoet op dit moment zeker niet aan de norm om internationale wedstrijden te mogen organiseren. Voor wedstrijden in de nationale competitie is het kantjeboordje."

"De club vroeg ons te mogen uitbreiden, maar gezien het ruimtelijk uitvoeringsplan gaat dat niet. We kunnen de dreef naast het veld niet zo maar verleggen. Maar we blijven altijd bereid om samen met de club naar een oplossing te zoeken”, zegt de sportschepen.

Voorzitter Jean-Paul Jacobs van de Braves hoopt op de goodwill van de baseballfederatie. “Wij hebben al enkele jaren van de federatie de opmerking gekregen dat onze afmetingen niet voldoen. Maar als wij kunnen aantonen dat we ons best doen, dan wordt dit gedoogd”, zegt Jean-Paul die het wel jammer vindt dat zijn club door dit probleem niet verder kan groeien.

“We zitten muurvast, aan een uitbreiding naar twee velden moeten we niet meer denken. Die twee velden zijn wel nodig om aan de noden van onze jeugdwerking te voldoen. Maar goed, we blijven zoeken naar een oplossing”, besluit de voorzitter.

JBR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio