Fatima Bali sleept eigen partij Groen! voor rechtbank

Fatima Bali sleept eigen partij Groen! voor rechtbank

Fatima Bali sleept eigen partij Groen! voor rechtbank

Print
Borgerhout - Er heerst onrust bij Groen! Antwerpen. De populaire Borgerhoutse districtsschepen Fatima Bali, is van plan om een klacht in te dienen tegen haar eigen partij wegens schriftvervalsing.

Het zit er bovenarms op in het district waar Groen!-voorzitter Wouter Van Besien van afkomstig is. Volgens Groen! was er een afspraak dat Bali haar schepenmandaat, dat ze in 2006 verwierf, op 15 januari zou overdragen aan Marij Preneel.

Dat staat in een ontslagbrief die in 2006 ondertekend werd door de Antwerpse van Marokkaanse komaf. Die regeling werd destijds getroffen omdat Bali niet verkozen werd in de Antwerpse gemeenteraad en daarom een 'gedeeld' mandaat in Borgerhout als troostprijs kreeg. Preneel haalde daar in 2006 immers ook een sterk resultaat.

Schriftvervalsing

De districtsschepen met stevige Marokkaanse achterban ontkent nu plots het bestaan van de bewuste ontslagbrief en spreekt van schriftvervalsing. Bali weigert haar job als districtsschepen op te geven en dreigt haar partij aan te klagen.

Bij Groen! reageert men erg verbaasd op de aantijgingen van Bali. Groen! bevestigt wel dat gezocht werd naar een nieuwe functie voor Bali binnen de partij, maar dat die niet gevonden werd.

Bekijk de ontslagbrief

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio