Vrouwen riskeren boete van 250 euro voor voederen vogels

De Mechelse politie heeft twee oude vrouwen geverbaliseerd omdat ze wilde duiven en meeuwen voederden in woonbuurten. Ze riskeren beiden een boete van 250 euro. In het voorjaar start de stad met een sensibiliseringscampagne.

kscherpenberg

“Het is niet zo dat de agenten achter een hoekje staan om deze bewoners uiteindelijk te betrappen en ze een proces-verbaal aan te smeren", klinkt het bij de politie. "Dat zou al te makkelijk zijn. In de eerste plaats is er het politiereglement dat wijst op het voederverbod. Daar wordt alleen van afgeweken met toestemming van de burgemeester. We treden nu op omdat we klachten van buurtbewoners hebben gekregen."

Campagne

Schepen van Leefmilieu, Marina De Bie (Groen!), gaat in het voorjaar een nieuwe campagne starten om de inwoners op te roepen geen duiven te voederen. “We willen de populatie van deze wilde duiven een halt toeroepen. Het is een aartsmoeilijke klus om ze te vangen."

"Als inwoners ze nog gaan voederen op plaatsen waar ze moeilijk te pakken zijn, is het pas dweilen met de kraan open.open. Het bedrijf dat we onder de arm hebben genomen om de beestjes te pakken, heeft er dit jaar zo’n duizend kunnen vangen. Dat kost de stad ieder jaar 20.000 euro."

Leo DE NIJN

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio