Lierenaars gooien massaal rommel weg

Lier - N! de invoering van diftar op 1 januari voor de deur staat, zetten Lierenaars massaal extra vuilniszakken voor de deur.

Dat merken ze ook op het verkooppunt van de stad. “Er komen nog veel mensen vuilniszakken kopen. Ze profiteren van de laatste dagen omdat vanaf volgende week per gewicht betaald moet worden. Ik hoor zelfs gevallen van mensen die nog volledige rollen vuilniszakken aanschaffen. Wat ze ermee van plan zijn weet ik niet, want donderdag is het de laatste ophaling in de stad”, zegt schepen van Milieu Gert Van Eester (CD&V).

Enkele minuten aan de balie van het stadskantoor toekijken zegt genoeg: de mensen komen in grote getalen binnen met bestellingen van één of meerdere zakken. “Wat ook een rol speelt, is dat veel mensen hun zolder nog aan het opruimen zijn. Ze rommelen nog eens goed en houden grote kuis. Dat fenomeen speelde blijkbaar ook in de andere gemeenten waar diftar is ingevoerd. De ophaaldienst gaat nog twee zware dagen tegemoet”, weet de schepen.

Lierenaars waarbij de laatste ophaling al achter de rug is, zijn creatief met oplossingen. Ze zetten hun vuilniszak in straten waar er nog wél een ophaling is. “Ik interpreteer dat niet als sluikstorten, want er is voor de zakken correct betaald”, vindt de schepen.

BEPR, CVR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio