Schelp voor Sint-Jacobskapel wijst naar Compostela

Print
Lier - De stad Lier gaat in het voetpad voor de Sint-Jacobskapel op de Grote Markt een jakobsschelp plaatsen. Die zal naar de richting Compostela wijzen.

Het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela organiseert volgend jaar een pelgrimsroute in Vlaanderen, namelijk een tocht in 38 etappes die de achttien Jacobskerken in Vlaanderen met elkaar verbindt. Op vrijdag 2 juli 2010 wordt vanuit Mechelen naar Lier gestapt. Voor de organisatie van de wandeling en het overnachten wordt samengewerkt met Toerisme Lier.

Lier is een vaak bezochte stad als het om tochten naar Santiago de Compostela gaat. Er is evenwel geen enkele aanduiding als link naar Compostela voor de pelgrims die te voet of per fiets Lier aandoen. Bij Toerisme Lier en in de Sint-Jacobskapel is er enkel een stempel voor de pelgrims hun boekje.

Net daarom vraagt het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela om een schelp te plaatsen voor de Sint-Jacobskapel in Lier. Zo'n gepolijste jakobsschelp heeft onderaan een soort steel van ongeveer zeven centimeter lengte die in een gekapt gat kan geplaatst worden en bijgevolg in beton gegoten. Het schepencollege heeft de vraag van het genootschap positief beantwoord. De officiële inhuldiging van de schelp vindt plaats op 2 juli wanneer de pelgrims in Lier arriveren.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio