Zebra's winnen voor het eerst onder Tommy Craig

Zebra's winnen voor het eerst onder Tommy Craig

Zebra's winnen voor het eerst onder Tommy Craig

Print
Roeselare, dat nochtans buitenshuis de jongste weken op Standard en Genk won, kon op geen enkel moment tonen dat het in deze zespuntenmatch voor het behoud bikkelde.

In het eerste halfuur maakte Habibou tot tweemaal toe handig gebruik van de bezoekende defensieve zwakte. Goed dat Théréau nog twee open kansen de nek omwrong, zodat er nog hoop bleef voor de tweede helft. Maar daarin konden de Van Wijk-boys geen gebruik maken van een Charleroi, dat in zijn fouten van de voorbije weken herviel.

Karpersprong

Roeselare zorgde nochtans voor het eerste gevaar, toen Nikolic op rechts een nummertje weggaf, maar El Gaaouiri een voet tekort kwam om af te werken. Op de tegenstoot toonde Habibou zich sneller dan de ganse bezoekende verdediging op een assist van Christ en tikte de openingstreffer tegen de netten.

Na een nieuw misverstand in de Roeselaarse defensie schoof Théréau het leder net naast. En de stormloop van de Zebra's ging door, maar Habibou kopte het leder binnen vanuit buitenspel en even later dook Sierens een poging van de Charleroispits uit de korte hoek.

Op een dropshot van Dequevy haalde Baguette uit met een karpersprong, terwijl Théréau, vrijgespeeld door Habibou, opnieuw naast besloot. Sierens hield Théréau met een supersave van een goal, maar na een door Théréau doorgekopte vrije trap van Kéré, liet Habibou de Roeselare-doelman geen verhaal: 2-0.

Sierens verwerkte een afstandsschot van Oulmers in hoekschop en toen de zwakke West-Vlamingen eens uitbraken, kopte Vidarsson een vrije trap van Dequevy naast de muit. Ook na de pauze zorgden de bezoekers voor het eerste doelgevaar, maar Baguette was bij de pinken op een poging van Vanthournout.

Bij Charleroi was het vuur eruit, maar ondanks de offensieve inbreng met Dissa en Dotsenko, kon Roeselare daarvan geen gebruik maken. Vidarsson knalde eens naast en Roeselare moest de kelk tot op de bodem ledigen toen Christ op aangeven van Mboyo er nog 3-0 van maakte.

CHARLEROI: Baguette, Chakouri, Kéré, Brillault, Diallo, Cordaro (66' Kage), Guédioura, Oulmers, Christ, Habibou (82' Mboyo), Théréau.
ROESELARE: Sierens, Hellings, Mirvic, Kucera, Huyghebaert, El Gaaouiri, Provoost (86' De Pever), Vanthournout (57' Dotsenko), Dequevy, Vidarsson, Nikolic (46' Dissa).
Doelpunten: 6' Habibou 1-0, 32' Habibou 2-0, 88' Christ 3-0.
Scheidsrechter: De Bleeckere.
Toeschouwers: 5.768.

MEER VOETBALNIEUWS