Wesley Sonck beslist Brugse derby: 2-1

Wesley Sonck beslist Brugse derby: 2-1

Wesley Sonck beslist Brugse derby: 2-1

Print
De ploeg van 't stad? Club Brugge, ongetwijfeld! Danzij een sterk ingevallen Wesley Sonck zette blauwzwart gisteren in de slotfase recht wat krom stond. Als Anderlecht zondag in Gent verliest, komt Club tot op vier punten.

De jongste weken bouwde Club voor de rust een kwalijke reputatie op van miskleunen en slecht voetbal. Zaterdagavond was het in de Brugse stadsderby niet anders. Tegen een lakse Club-verdediging vond Cercle aanvankelijk makkelijk de vrije man. Op het kwartier werden doelpunten van Foley en Iachtchouck wegens buitenspel afgekeurd. Het was de voorbode van meer onheil.

Iachtchouck toch raak

Want na twintig minuten was het bingo voor de bezoekers. Hoefkens kopte een verre inworp van Evens door. Aan de tweede paal mocht Iachtchouck ongehinderd binnen schuiven. Een terechte voorsprong. Want De Boeck, die Gjuzelov en Nyoni op de bank liet en Boi en Kelhar aan de aftrap bracht, zag zijn ploeg met veel power en diepgang voetballen.

Bij Club was het veel zoeken maar weinig vinden. Blauwzwart bleef onder zijn spelniveau van de jongste weken. Bij een aantal spelers lag duidelijk nog een zware kalkoen op de maag. Voor de eerste blauwzwarte kans was het wachten tot op het kwartier. Kelhar werkte een teruglegger van Kouemaha voor de neus van Vargas in hoekschop.

Overdrive

Omdat Club combinerend geen voet aan de grond kreeg, zocht het zijn heil in afstandschoten. Odjidja en Vargas vonden een attent keepende Verbist op zijn weg. De Cercle-doelman zette verder de vuisten onder een vrije trap van Vargas en had een schitterende safe in huis toen de Club-spits na een een slecht weggewerkte bal van dichtbij uithaalde. Kort voor de rust was Verbist opnieuw de redder in huis toen Vargas van op de rand van de zestienmeter mocht aanleggen.

In de herneming geraakte Club dan toch in overdrive. Blauwzwart kon zijn dominantie echter niet vertalen in sportief succes. Club ontvouwde zijn hele repertoire: dribbels, goeie combinaties en veel kracht maar het kwam tot weinig kansen. Verbist pareerde schoten van Geraerts en de ingevallen Dahmane. Even voorbij het uur spatte een hieltje van Hoefkens op de dwarslat.

In de rebound had Verbist een geweldige redding in huis op een uithaal van Geraerts. De Cercle-doelman dook nog in de voeten van een doorgebroken Kouemaha. Zestig seconden was het bijna bingo langs de overkant. De doorgebroken Foley liet na om Club de doodsteek te geven en stak de bal voorlangs.

Toch vocht Club terug. Na voorbereidend werk van Hoefkens potte Geraerts de gelijkmaker. Het bleef nagelbijten tot in de slotfase. Vier minuten zorgde Sonck er voor dat Club op eindejaarskoers blijft. Op voorzet van Geraerts kopte hij de winnende treffer op het bord.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Blom (NL).
Toeschouwers: 25.225.
CLUB BRUGGE: Stijnen, Donk, Hoefkens, Simaeys, Klukowski, Odjidja, Perisic, Geraerts, Dirar, Vargas, Kouemaha.
CERCLE BRUGGE: Verbist, Cornelis, Viane, Kelhar, Evens, Boi, Serebrennikov, Vidarsson, Van Eenoo, Iachtchouck, Foley.
Doelpunten: 21' Iachtchouck 0-1, 75' Geraerts 1-1, 86' Sonck 2-1.
Vervangingen: 46' Iachtchouck door Nyoni, 46' Vargas door Dahmane, 54' Van Eenoo door Claessens, 74' Odjidja door Sonck, 83' Foley door Bozovic.
Gele kaarten: Donk (fout), Odjidja (fout), Viane (opzettelijk handspel).

MEER VOETBALNIEUWS