Germinal Beerschot duwt Racing Genk nog dieper in de put: 1-0

Germinal Beerschot duwt Racing Genk nog dieper in de put: 1-0

Germinal Beerschot duwt Racing Genk nog dieper in de put: 1-0

Print
Het blijven voor trainer Frankie Vercauteren lastige tijden. Nu verloor Genk zijn wedstrijd op het Kiel, al was dat weliswaar met het kleinste verschil. Voor de Limburgers wordt het dringend tijd om de kentering in te zetten.

Germinal Beerschot startte met, statistisch gezien, de beste papieren. De ploeg van Jos Daerden bleef reeds zeven wedstrijden ongeslagen in competitie, terwijl de Limburgers al zes opeenvolgende duels niet meer konden winnen.Germinal Beerschot kwam het best uit de startblokken en had tijdens de beginfase van de wedstrijd veruit het meeste balbezit. Dat resulteerde in steriel overwicht waarbij doelman Köteles zich kon beperken tot enkele simpele opwarmertjes.

Wanyama out

Dosunmu zorgde voor de eerste echte dreiging. Hij kapte een eerste man netjes uit, maar wachtte dan net te lang om op doel te besluiten, zodat een teruggekeerde verdediger in hoekschop kon redden.

Na een kwartier spelen werd de geblesseerde Wanyama vervangen door Cruz. Op links zorgde Mac-Donald voor enkele technisch sterke nummertjes die echter de nodige efficiëntie misten. Germinal Beerschot begon dan de slodigheden op te stapelen, waardoor Racing Genk meer in de wedstrijd kwam.

Rebound

Pacovski loste een laag afstandsschot van Anele, maar Barda kreeg onbegrijpelijk de rebound niet binnen het kader. De thuisploeg bleef op zoek naar een doelpunt. Samanspel Dosunmu - Mac-Donald bracht deze laatste alleen voor Köteles. De doelman was verslagen, maar Joneleit bracht in extremis redding op de lijn. Mac-Donald trapte een bal na wegboksen van Köteles nog eens onbesuisd over en de Genks doelman moest ook een vrijschop van Goor van onder zijn lat weghalen in hoekschop.

Vijf minuten voor de rust kwam Matoukou te laat met zijn tussenkomst en trapte zo met de voet vooruit Dosunmu onderuit. Terecht rood voor Matoukou, zodat Genk nog de hele tweede helft verder moest met tien man. Net voor de rust belegerde Germinal Beerschot nog het Genkse doel, maar de tussenstand bleef 0-0.

Dosunmu eindelijk raak

De thuisploeg greep Racing Genk na de rust onmiddellijk bij de keel. De kansen en de schoten op doel stapelden zich op, zodat Köteles in een echte schiettent stond. Eerst zag Dosunmu zijn kopbal net voor de lijn gered door de doelman. Na de daarop volgende hoekschop regende het schoten op doel, die telkens ofwel door de doelman, ofwel via verdedigers werden afgeweerd. Genk kampeerde nu constant met zeven spelers voor hun doel, terwijl enkel Barda en Ogunjimi voorin werden gehouden. Zo hielden de Limburgers stand en bleef het voor Germinal Beerschot opletten voor een tegentreffer.

Net toen Jos Daerden wou ingrijpen door Leko in te brengen, zette Pieterjan Monteyne voor vanop rechts. Hij vond Dosunmu voor doel die deze keer wel de 1-0 voorsprong op het bord kopte. Eénmaal moest Pacovski nog uitpakken met een geweldige voetreflex op een poging van Ogunjimi. Zo bleef Racing Genk met 2 op 21 en diep in de zorgen achter.

Hugo FRET

Scheidsrechter: Johan Verbist.
Toeschouwers: 9943.
GERMINAL BEERSCHOT: Pacovski, M. Monteyne, Clement, Mikulic, P. Monteyne, Wanyama (16' Cruz), Wamfor, De Decker, Goor, Dosunmu (92' Tshibuabua), Mac-Donald.
RACING GENK: Köteles, Matoukou, Joao Carlos, Joneleit, Tiago, ,Buffel (76' De Bruyne), Anele, Tözser, Pudil (29' Camus, 54' Toth), Barda, Ogunjimi.
Doelpunt: 67' Dosunmu 1-0.
Gele kaart: Toth (spelbederf).
Rode kaart: 40' Matoukou (fout).

MEER VOETBALNIEUWS