Man uit Hamme komt om het leven door CO-vergifiging

Print
Hamme - In Sint-Anna bij Hamme is zaterdag een 43-jarige man om het leven gekomen door CO-vergiftiging. Een defect aan de kachel werd de man fataal.

Het levenloze lichaam van de 43- jarige Guy Van Britsom werd zaterdagochtend aangetroffen in zijn woning in Sint-Anna, een deelgemeente van Hamme. De onfortuinlijke man overleed tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat laat het parket van Dendermonde weten.

De wetsgeneesheer bevestigde na verder onderzoek dat de man is bezweken aan de gevolgen van een COvergifiging. Volgens de brandexpert die het parket vervolgens aanstelde, was er een probleem met de rookafvoer van de steenkoolkachel. In de buis naar de kachel zaten brokstukken van de schoorsteen, die deels was afgebrokkeld. Die brokstukken bemoeilijkten de rookafvoer.

Toen de brandweer zaterdagochtend aankwam, was de man al overleden. Ze vonden hem in zijn woonkamer, waar de hulpdiensten een veel te hoge CO-concentratie vaststelden. Guy Van Britsom woonde alleen in zijn huis in het centrum van Sint- Anna.

“Guy was niet echt een bekende in het dorp”, zegt Antoine De Meirsman, de voorzitter van de wijkraad van Sint-Anna. “Zo was hij niet betrokken bij de wijkraad, de Ossenkermis of het verenigingsleven. Hij was een wat meer teruggetrokken man. Zijn intussen overleden vader was wel een bekend gezicht in Sint-Anna.”

JoVe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio