Lokeren

Standard spoelt bekeruitschakeling door tegen Lokeren: 2-0

Standard spoelt bekeruitschakeling door tegen Lokeren: 2-0

Standard spoelt bekeruitschakeling door tegen Lokeren: 2-0

Print
Landskampioen Standard heeft voor het eerst sinds 8 november een wedstrijd kunnen winnen. De Luikenaars versloegen Lokeren met 2-0, maar blijven wel droef zevende in het klassement. De Waaslanders kunnen vanavond de rode lantaarn overnemen als Roeselare wint bij Charleroi.

Standard duwde meteen het gaspedaal in. Net voor het halfuur resulteerde dat in twee doelpunten in evenveel minuten.

Witsel scoorde op voorzet van De Camargo. Een minuut later was het de Braziliaanse Belg die de netten bol mocht maken. Hij deed dat met het hoofd.

Roeselare

Dufer liet voor de rust de 3-0 nog liggen. Na de rust was er amper nog wat te zien op Sclessin, maar dat zal Standard-coach Laszlo Bölöni niet erg gevonden hebben. Hij zit weer wat steviger op zijn stoel.

De overwinning is een opsteker voor Standard na de uitschakeling in de beker van voorbije week. Roeselare knikkerde de landskampioen eruit en mag naar de kwartfinales.

Scheidsrechter: Nzolo
Standard: Bolat, Victor Ramos, Felipe, Mulemo, Mangala (78' Marcos), Nicaise, Witsel, Dufer (90' Angeli), Carcela (84' Goreux), De Camargo, Mbokani
Lokeren: Lazic, Ziv, Doll (46' Muharemovic), Strul, El Mouataz, Smajic (46' Malki), Gueye, Tiko, Overmeire, Carevic, Janczyk (77' Golan)
Doelpunten: 24' Witsel 1-0, 25' De Camargo 2-0