IJzersterke Pauwels maakt zegegebaar in WB-manche Zolder

IJzersterke Pauwels maakt zegegebaar in WB-manche Zolder

IJzersterke Pauwels maakt zegegebaar in WB-manche Zolder

Print
Kevin Pauwels heeft in het Limburgse Zolder de zevende manche om de wereldbeker gewonnen. Hij haalde het voor wereldkampioen Niels Albert.

Twee Rabobank-renners kozen al snel het hazenpad. Het ging om de Nederlander Gerben De Knegt en onze landgenoot Bart Aernouts. Ze kregen het gezelschap van Kevin Pauwels.

Val Nys

In de achtergrond sloegen de drie tenoren, Sven Nys, Niels Albert en Zdenek Stybar, de handen in elkaar. Beetje bij beetje kwamen ze dichter bij de koplopers. De Belgische kampioen kwam in een korte, gladde afdaling echter ten val. Hij hield daarbij de Tsjech op en uiteindelijk raakte enkel wereldkampioen Albert bij het trio vooraan.

Pauwels beschikte duidelijk over de beste benen. Op indrukwekkende wijze ging hij solo. Albert zette alles op alles om de Fidea-renner weer te grijpen, maar dat lukte niet. Pauwels was superieur op het lastige parcours van Zolder.

Voor de 25-jarige Antwerpenaar is het de mooiste overwinning uit zijn carrière. Albert wordt steviger leider in het klassement om de wereldbeker.

Uitslag:

1.K.Pauwels in 1u04'30"
2.N.Albert op 22"
3.S.Nys 33"
4.G.de Knegt (Ned) 38"
5.R.Simunek (Tsj) 43"
6.Z.Stybar (Tsj) 44"
7.K.Vantornout 47"
8.B.Aernouts 49"
9.S.Chainel z.t.
10.D.Vanthourenhout 58"

MEEST RECENT