Het weer voor zaterdag 26 december

Het weer voor zaterdag 26 december

Vakantie

Het weer voor zaterdag 26 december

Print

Vandaag blijft het in Limburg overal droog. Tijdens de ochtenduren kan het ondanks de licht positieve minima wel gevaarlijk glad zijn op de vochtige wegen omdat de vorst nog steeds in de grond zit. Vanmiddag wordt het 4 tot 5°C warm.

Er waait een matige wind uit het zuidwesten.

Zondagochtend schommelt de temperatuur net boven het vriespunt, maar aan de grond kan het enkele graden vriezen waardoor het opletten blijft op de wege. Namiddag wordt het opnieuw zo'n 4 tot 5 graden. Voormiddag is het op de meeste plaatsen droog maar namiddag kunnen er verspreid een aantal buien vallen, al blijft het ook dan overwegend droog. De wind waait nog steeds matig uit zuidwestelijke richting.

Maandag blijft het overal droog. De minima liggen rond +1 of +2°C en aan de grond kan het licht vriezen. Het blijft een frisse dag met maxima tot 3 of hooguit een lokale 4°C. In de nacht naar dinsdag gaat het op de meeste plaatsen weer lichtjes vriezen.

Dinsdagochtend liggen de minima tussen -2°C in de Kempen en het vriespunt nabij de stadskernen. Voormiddag is het droog, maar namiddag komt vanuit het zuiden een regenzone opzetten. Deze regenzone brengt ook flink zachtere lucht met zich mee, maar de modellen laten deze zachte lucht ergens in onze omgeving tot stilstand komen. Mogelijk net ten zuiden van ons, waardoor de temperatuur dinsdagavond amper net boven nul uitkomt maar mogelijk ook net ten noorden van ons waardoor het dinsdagavond net zo goed +10°C kan zijn.

Ook de dagen daarna blijven we op de wip zitten tussen koude lucht vanuit het oosten met kans op winterse neerslag of sneeuw en zachte lucht vanuit het zuidwesten met regen. Het is op dit moment absoluut niet te zeggen wat het zal worden. Mogelijk zullen er al grote verschillen optreden tussen het zuiden en noorden van de provincie. De weermodellen verwachten wel allemaal dat de koude lucht op Nieuwjaarsdag over Limburg zal liggen, met sneeuwkansen. Dat wordt dus iets om zeker in het oog te houden voor Oudejaarsnacht. Of dat wintertje dan een blijvertje zal zijn is nog erg onzeker.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN