"Waalse ambtenaren kunnen geen 09-nummers bellen"

Waalse ambtenaren kunnen geen 09-nummers bellen

"Waalse ambtenaren kunnen geen 09-nummers bellen"

Print
Wallonië heeft een nieuw excuus gevonden waarom de vervuiling in de Dender pas zo laat uitlekte. De Waalse ambtenaren konden hun Vlaamse collega's niet waarschuwen omdat ze geen 0900-betaalnummers kunnen bellen en dus ook niet het Vlaamse alarmnummer dat met 09 begint. Dat beweren de Coreliokranten zaterdag.

De Waalse minister van Leefmilieu Philippe Henry (Ecolo) (foto) zei onlangs dat er in Vlaanderen een stroompanne was op het moment dat het Waals Agentschap voor Preventie en Veiligheid een fax stuurde over de zinkverontreiniging in de Dender.

Betaalnummers

Volgens bronnen bij de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is er echter een andere reden voor het communicatieprobleem. "De waarheid is dat Waalse ambtenaren geen 09-nummers kunnen bellen, om op die manier het telefoneren naar 0900-betaalnummers onmogelijk te maken. Daardoor kunnen ze niet bellen naar nummers in de telefoonzone 09 en het Rivier Informatie Systeem (RIS), dat hun waarschuwing moest ontvangen, ligt nu net in het Oost-Vlaamse Evergem in die 09-zone", luidt het.

De woordvoerder van minister Henry houdt vol dat het om een stroompanne ging, maar "het klopt wel dat onze mensen vervolgens verschillende keren telefonisch contact hebben proberen op te nemen met het RIS in Evergem en dat telkens bleek dat het nummer gestoord was".

MEEST RECENT