Oud-Burgemeester Frans Bruyneels in rusthuis overleden

Oud-Burgemeester Frans Bruyneels in rusthuis overleden

Oud-Burgemeester Frans Bruyneels in rusthuis overleden

Print
Rumst - De Rumstse ereburgemeester Frans ‘Sooi’ Bruynseels is vorige zaterdagnamiddag in rusthuis De Vaeren overleden. De begrafenis vindt maandag plaats om 11u in de Sint- Pieterskerk.

Met het overlijden van Frans Bruynseels verliest de (fusie)gemeente Rumst haar eerste burgemeester. Frans werd op 10 september 96 jaar.

Hij werd geboren in Niel maar woonde bijna zijn hele leven in Rumst. Al voor de fusie van Rumst met Reet en Terhagen in 1977 was hij al politiek en syndicaal actief. Hij zetelde in de gemeenteraad voor de CVP, toen nog in de oppositie. Even was hij ook provincieraadslid.

Frans werkte lange tijd voor De Lijn, eerst op de tram, later op de bus van Antwerpen via Rumst naar Mechelen. Het was volgens hem de reden waarom hij met veel stemmen achter zijn naam burgemeester werd. “Ik was de enige Rumstsenaar die ze toen ook in Reet en Terhagen kenden!”

Na zijn actieve loopbaan in de gemeentepolitiek werd hij opgevolgd door wijlen Francis Van Den Eede. Als hulde aan zijn inzet werd een fietsroute in de gemeente naar hem genoemd. Hij kreeg de titel van ereburger en in 2002 die van ere-burgemeester van Rumst.

Tot voor enkele jaren verbleef hij in Hof van Crequi in Terhagen. Van daaruit bezocht hij elke dag zijn echtgenote, die in het rusthuis in Niel verbleef. In de laatste jaren van zijn leven woonde hij in rusthuis De Vaeren in Reet.

JW

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio