Putten in nieuwe A12 zorgen voor gevaar

Willebroek - Het pas heraangelegde wegdek van de A12 vertoont al heel wat putten tussen de open sleuf en Aartselaar richting Antwerpen. Technische ploegen proberen ze zo goed mogelijk te dichten.

Enkele maanden geleden werd het wegdek op zowat heel de A12, die in onze regio door Londerzeel, Willebroek en Puurs loopt, en een deel van de zijbanen N177 opnieuw geasfalteerd.

Maar nu al zitten er stevige putten in het wegdek. “Ik had zondag al gemerkt dat er putten in het wegdek van de A12 zitten op onverwachte plaatsen”, zegt Kristof Heremans uit Boom. “Je krijgt een harde dreun als je erdoor rijdt. Het is erg onveilig.”

“Verveeld”

“Een van onze inspecteurs van Wegen en Verkeer Antwerpen is al ter plekke geweest”, reageert woordvoerster Erika Decorte van Wegen en Verkeer Antwerpen. “We zitten zeer verveeld met deze situatie. Er zijn inderdaad heel wat stukken asfalt verdwenen. We hebben vandaag (maandag, red.) al geprobeerd er enkele te dichten. Maar door het weer is dat erg moeilijk.”

Het zout dat gestrooid wordt, de nattigheid, vuil en de koude zorgen ervoor dat het wegdek zeer moeilijk te herstellen valt. “We gaan proberen om dit zo snel mogelijk toch te doen. Voorlopig is er geen sprake van aanpassingen van de verkeerssignalisatie. Maar als dinsdag niet alles hersteld is, zullen er wel maatregelen moeten volgen.”

Mogelijkheden zijn dan dat de maximumsnelheid verlaagd wordt of het verkeer wordt afgeleid op de zijbanen. Ondertussen kijken ingenieurs na waarom er zo veel stukken asfalt zijn gelost. “Er volgt zeker een onderzoek. De verantwoordelijken hiervoor worden op het matje geroepen”, zegt Decorte.

Jan BOEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio