Bib Couwelaar verhuist naar districtshuis Deurne

Bib Couwelaar verhuist op termijn naar het districtshuis van Deurne. Deze verhuizing komt er naar aanleiding van de verhuisbeweging van administratieve stadsmedewerkers naar Den Bell waardoor heel wat stadsgebouwen geheel of gedeeltelijk leeg komen te staan.

wverhaert

Het districtshuis van Deurne aan het Maurice Dequeeckerplein wordt gedeeltelijk ontruimd door de verhuis naar Den Bell. De districtsmedewerkers blijven werken in het gebouw in Deurne. In hetzelfde gebouw was tot nu toe ook de personeelsadministratie van de stad Antwerpen ondergebracht. Deze verhuist nu naar Den Bell, waardoor er kantoren in het districtshuis leeg komen te staan. Daardoor kan de bibliotheek Couwelaar verhuizen naar het districtshuis.

Door deze diensten hier te bundelen wil de stad de dienstverlening naar de bezoeker en bewoner van Deurne verbeteren. Bezoekers zullen maar naar één plek moeten komen om alle diensten van het districtshuis en de bibliotheek te vinden.

De stad heeft een zeer uitgebreide gebouwenportefeuille. Bijna 1600 gebouwen staan ter beschikking van de burger of worden gebruikt door medewerkers van de stad. In 2009 en 2010 verhuizen meer dan 2000 administratieve medewerkers van de stad naar het centrale gebouw Den Bell. Door die verhuis komen heel wat stadsgebouwen volledig of gedeeltelijk leeg te staan.

Medewerkers van de huisvestingsafdeling van patrimoniumonderhoud bestuderen daarom de volledige gebouwenportefeuille van de stad en werken het meest optimale plan uit. Sommige leegstaande gebouwen zullen door andere stadsdiensten in gebruik genomen worden, andere zullen verkocht worden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio