Nieuwe fietsparking voor 2.500 fietsen bij station Berchem

Print
Berchem - Aan Berchem station komt een nieuwe fietsparking. Het nieuwe gebouw aan de kant van de Posthoflei moet plaats bieden aan 2500 fietsen.

De NMBS heeft een bouwaanvraag bij de stad ingediend voor een nieuw toegangsgebouw voor Berchem Station aan de kant van de Posthoflei. Dit stationsgebouw staat bijna helemaal in het teken van de fiets.

Zo zal de non-stopfietsroute richting Mechelen via twee bruggen dwars door het nieuwe toegangsgebouw lopen. Deze route passeert door middel van een fietsbrug over de Uitbreidingstraat, loopt dwars doorheen de nieuwe fietsenstalling en sluit via een tweede brug over de Singel en de Ring aan op het fietspad naar Mortsel. Verder biedt het gebouw plaats aan 2350 fietsenstallingen. Na de bouw wordt ook het voorplein aan de Posthoflei heraangelegd.

In september en oktober liep er een openbaar onderzoek voor een eerste fase van het dossier waarin onder andere de ene brug aan de Uitbreidingsstraat was opgenomen. Hiervoor werden geen bezwaarschriften ingediend. Voor de andere brug zal de NMBS nog een bouwaanvraag indienen.

Het nieuwe toegangsgebouw wordt gebouwd met materialen die overeenstemmen met het stationsgebouw aan het Burgemeester Edgard Ryckaertplein. Zo wordt de eenheid rond het station benadrukt.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio