Lezers zien massaal vossen in Antwerpen

Lezers zien massaal vossen in Antwerpen

Lezers zien massaal vossen in Antwerpen

Print
Antwerpen - Onze oproep of iemand al een stadsvos in Antwerpen heeft gezien, lokte massaal reacties uit. De strafste getuigenis kwam van een lezer die een vos uit de Schoytestraat richting Oudaan zag lopen.

Thomas Ceulemans van de Hubertus Vereniging Vlaanderen uitte donderdag in onze krant het vermoeden dat stadsvossen naast Gent intussen ook al Antwerpen hebben gekoloniseerd. “Ze leven in lege metropijpen, riolen en parken en voeden zich met muizen, ratten en afval. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook al binnen de Ring in het centrum van Antwerpen leven.”

Schoytestraat

Ceulemans’ vermoeden werd gisteren bevestigd door tal van lezers. De sterkste getuigenis kwam van Dirk Jacobs. Toen hij enkele maanden geleden om 5u ’s ochtends in de Bredestraat in hartje Antwerpen uit kantoor vertrok, zag hij een vos uit de Schoytestraat komen. Het dier liep richting Oudaan en sloeg af naar het Vleminckveld. “Ik kon mijn ogen niet geloven. Maar door de staart was ik zeker dat het een vos was en geen hond.”

Londenbrug

Erik Schrauwen werd ongeveer een maand geleden rond 7u ‘s morgens aan de Londenbrug omvergelopen door een dier. “Het was ongeveer zo groot als een hond en liep met grote snelheid. Ik herinner mij dat mijn aanrander de kleur had van een vos en rende zoals een paard in galop.”

Linkeroever

Op Linkeroever heeft al drie jaar achtereen een vos succesvol een nest jongen grootgebracht, meldt Nick De Wilde, die in de Reinaertstraat (!) woont. “Tientallen wandelaars hebben de vossen al gezien. Af en toe ligt er eentje doodgereden, veelal op de Charles De Costerlaan. Voorbije zomer kreeg ik een melding van een vos die ’s avonds de Blancefloerlaan overstak aan het begin van de bebouwde kom.”

KMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio