Buurtbewoners samen op de planken

Buurtbewoners samen op de planken

Buurtbewoners samen op de planken

Print
Borgerhout - Je ruikt de paarden en de kogels vliegen je om de oren. Een bonte combinatie van buurtbewoners brengt het wilde Westen naar Borgerhout. Zeg maar Borgerwood.

Zestien onervaren spelers storten zich sinds september elke donderdagavond op de repetities voor 'Once upon a time in Borgerwood', een western gebaseerd op het Lucky Luke-stripverhaal 'Ma Dalton'.

Niemand in Rivergarden, Stonebridge Town en Bulletsquare City - lees Rivierenhof, Stenenbrug en Cogelsplein – is nog veilig voor Ma Plankton en haar vier Planktonboefjes. Gelukkig is er Lange Luk op zijn kartonnen paard, die niet rust tot de bandieten weer achter de tralies zitten.

Het stuk ging gisterenavond in première. vzw Rataplan komt zo voor de vierde keer op de proppen met een sociaalartistiek project met mensen uit de eigen buurt: een mengelmoes van nieuwe, kansarme en doodgewone buurtbewoners, van 11 tot 69 jaar.

Regisseur en doorgewinterd dramaturg Karen Claes heeft er alle vertrouwen in. “Ik ben trots op het zelfvertrouwen van de acteurs. Werken met onervaren mensen is iets totaal anders dan met professionele spelers. Bij de eerste productie kon ik gefrustreerd raken, maar ondertussen kan ik gewoon de knop omdraaien en volop genieten”, aldus Karen.

Er zijn nog voorstellingen op 18, 19, 22 en 23 december, telkens om 20.30u in de Wijnegemstraat 327, Borgerhout.
Tickets kosten 5 euro. Bestellen via 03-292.97.40 of aan de ticketbalie, Turnhoutsebaan 327
www.rataplanvzw.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio