Doodrijder riskeert tien jaar rijverbod

Wijnegem - Nelson S., die in 2006 Koen Van Donink in Wijnegem doodreed en daarna vluchtte, ging in beroep tegen de straf die de politierechter hem gaf. Nu riskeert hij 18 maanden cel en 10 jaar rijverbod.

Koen Van Donink wandelde op 3 december 2006 op de Turnhoutsebaan op de grens van Schilde en Wijnegem. Hij had met zijn vrienden van de KAJ zijn twintigste verjaardag gevierd.

Hij werd van de baan gereden door Nelson S., een 30-jarige vastgoedmakelaar uit Turnhout. De bestuurder, die altijd beweerde dat hij niet wist dat hij een mens aanreed, pleegde vluchtmisdrijf.

In beroep

In juni oordeelde de politierechter dat Koen Van Donink mee verantwoordelijk was voor zijn eigen dood omdat hij dronken en in donkere kleren over de weg stapte.

Nelson S. kreeg 15 maanden cel en een rijverbod van drie jaar en twee maanden. Donderdag werd de zaak in beroep behandeld.

"Respectloos"

“Ik vond de pleidooien beschamend en respectloos”, zegt vader Jef Van Donink. “Ze laten uitschijnen dat wij uit zijn op geld, maar ze mogen hun geld houden. Hopelijk krijgt Nelson een zwaardere straf.”

“Wij leven mee met de familie van Koen, maar onze zoon heeft ook geen leven meer”, zegt de vader van Nelson S. Vonnis op 21 januari.

SDK

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio