Wuitens verkiezen hun prins carnaval 2010

Hamme - Vandaag kiest Hamme de Prins der Wuitens 2010. Florist Hans De Vuyst (38) en technieker Benny Aendenhof (45) ambiëren de titel.

Allebei voeren ze hevige campagne om stemmen te ronselen. Hans doet het zoals een florist past met veel groen en bloemen, bezoeken aan horecazaken en de wekelijkse markt. Benny schuimt kroegentochten en eetfestijnen af, bezoekt de markt en vergeet zelfs het rusthuis Meulenbroek niet.

Doel van die wekenlange inspanningen is zoveel mogelijk Wuitens ouder dan 16 jaar te overtuigen om vrijdag tussen 19u en 21u hun stembandjes af te halen. “Dat alleen geeft recht om later op de avond zijn stem uit te brengen”, bevestigt Eric Vermeire, voorzitter van het Wuitencomité.

”Kaarten op voorhand worden niet verkocht. Beide kandidaten hebben 25 wildcards die voor personen die zich tussen 19u en 21u niet kunnen aanbieden. Met dit stemsysteem hopen wij dat de prinsenverkiezing eerlijk verloopt.“

Rond 21u start de verkiezingshow opgebouwd rond de twee kandidaten. “Hans en Benny worden getest op hun kennis over Hamme en Wuitensfeesten”, zegt Vermeire.” In een vraaggesprek stellen beiden zichzelf voor. Een podiumact rond het thema De onderwijzer geeft les over carnaval, de Wuitenfeesten en Die Hamse Wuitens vormt het hoogtepunt.”

Na de show begint de stembusgang. “Het tellen van de stemmen gebeurt in drie telbureaus geleid door een notaris of advocaat. Wie het meest aantal stemmen haalt, zaalstemmen en punten carnavalstest en podiumact samen, wordt prins.”

WO

Verkiezing Prins der Wuitens, vanaf 21u, zaal H@mbiance, Kaaiplein 35
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio