Stadion Red Star Waasland scoort niet

Stadion Red Star Waasland scoort niet

Stadion Red Star Waasland scoort niet

Print
Sint-Niklaas - Slechts één op de vijf Sint-Niklazenaren is geïnteresseerd in voetbal. Van die 14.000 mensen ziet zowat iedereen Red Star Waasland als een gezellige club, toch komt een minderheid kijken.

Red Star Waasland is al jaren een vaste waarde in tweede nationale, maar de club kampt met één groot probleem om door te stoten: de gebrekkige publieke belangstelling.

Red Star schakelde een marketingbureau in om na te gaan wat de club kan doen om de Sint-Niklazenaars naar het Puyenbekestadion te krijgen én er te houden. Marketingbureau Synovate ging na hoe ze tegen voetbal en Red Star aankijken. Opvallend is alvast dat er maar 1 op de 5 Sint-Niklazenaren echt geïnteresseerd is in voetbal. Het Vlaams gemiddelde is 1 op 3.

Als de inwoners naar het voetbal gaan, is dat vooral voor ambiance en plezier met vrienden, en niet in de eerste plaats voor het voetbal. De enquête leert dat vele Sint-Niklazenaren het stadion als weinig aantrekkelijk ervaren.

”Ons imago scoort vrij goed, en onze bekendheid is heel groot. Wat er niet goed uitkomt, zijn de weinig sfeervolle tribunes, het gebruik van de kantine, de parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid. Drie van de vijf ondervraagden heeft al een bezoek gebracht aan Red Star, maar het probleem is dat ze niet terugkeren, vooral om die redenen”, schetst clubmanager Dirk Poppe.

Mensen vinden dat de club wel eens een vedette mag binnenhalen. Ook topaffiches zouden beterschap brengen. ”Tegen populaire ploegen als Anderlecht spelen, lokt veel volk. Het is logisch dat mensen veel minder wakker liggen van Eupen of Tubeke. Een gebrekkige infrastructuur? Dan is het ook aan de stad om mee op de kar te springen."

"In januari willen we met de club een toekomstvisie vastleggen. We weten nu dat er een potentieel is in de stad. We zullen met iets nieuws, iets gezellig, moeten afkomen, zodat mensen hier plezier én voetbal beleven”, zegt Poppe. ”Als we hoger willen mikken, is er een masterplan voor Puyenbeke nodig. Dat is moeilijk in Sint-Niklaas met de wafelijzerpolitiek: als de ene club iets krijgt, moet dat ook voor de andere.”

Joris VERGAUWEN

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio