Ook na zijn dood doet Randy Ripson ‘zijn ding’

Print
Stabroek - De 18-jarige Randy Ripson verongelukte in mei vorig jaar. Zus Sandy maakt nu zijn droom waar: ze brengt een cd uit met liedjes die Randy maakte. Die is vanaf zaterdag te koop op de kerstmarkt.

16 mei 2008 reed Randy ’s morgens met zijn bromfiets naar zijn stageplaats in Kalmthout. Hij werd slachtoffer van een bizar ongeval. Een motorrijder probeerde een tractor in te halen, slipte en gleed tegen een verlichtingspaal. Die brak af en kwam op het hoofd van Randy terecht. De ongelukkige jongen stierf ter plaatse.

Talent

Zijn zus Sandy beloofde toen om postuum een cd uit te brengen met liedjes die haar broer maakte. “Randy schreef tientallen liedjes in het Engels en het Nederlands. Rapmuziek was echt zijn ding. Randy volgde een opleiding lassen in het KTA van Stabroek en zijn leraar Kenneth Claes zag wel wat in zijn muzikale talent. Om hem aan te moedigen, motiveerde zijn leraar hem steeds door te zeggen dat hij ‘zijn ding maar moest doen’.

Die wijsheid vertaalde Randy ook naar zijn vrienden. Hij hield hen voor dat iedereen talenten heeft en eigenlijk verplicht is om die te ontplooien”, zegt Sandy.

Bekijk hier de videoclip:


Kenneth Claes zette mee zijn schouders onder het cd-project van Sandy. “We kozen het liedje ‘Doe je ding’. Op de cd staan een radio-, een discoversie en een mix. In januari van dit jaar waren we op muzikaal gebied rond met de platenfirma Moyo Records. De videoclip maken duurde veel langer dan verwacht. Om de kosten te drukken, besloot Kenneth de clip zelf op te nemen. Die staat trouwens ook op de postume cd”, zegt Sandy.

Om financieel rond te raken, stond Sandy een jaar geleden met een jeneverkraam op de Stabroekse kerstmarkt. Een benefietfuif bracht ook de nodige euro’s op. Bovendien kreeg Sandy een deel van de opbrengst van de boekenverkoop van de plaatselijke bib. De bijeengebrachte 7.500 euro was voldoende om het muziekproject te bekostigen.

Zaterdag zijn de eerste exemplaren van de cd-singel te koop op de Stabroekse kerstmarkt. “Vanaf januari ligt ze in de winkels. Welke weten we nog niet. Er zijn onderhandelingen met Free Record Shop en Fnack”, zegt Sandy.

Erik VANDEWALLE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio