Kruibeeks filmtalent laat van zich horen

Kruibeeks filmtalent laat van zich horen

Kruibeeks filmtalent laat van zich horen

Print
Kruibeke - Zaterdagavond tonen drie jonge filmers uit Kruibeke in De Brouwerij zes van hun kortfilms. Die werden voor het grootste deel in Kruibeke gedraaid. Piet Deyaert, Filip Huygens en René Vermeulen werken nu ook samen aan een nieuw project, een filmpje voor twee Kruibeekse juweelontwerpsters.

Kruibeke barst van het filmtalent. Het kon dan ook niet anders dan dat de drie met elkaar in contact kwamen. En het lijkt te klikken. “Piet en ik kennen elkaar al hele tijd. We filmden onder meer samen een verslag van Repmond Rock. We voelen elkaar aan: ik als cameraman en Piet als regisseur”, vertelt Filip Huygens. “Ik had contact met René voor een aantal technische zaken. Zo leerde hij ook Filip kennen”, legt Piet op zijn beurt uit.

De drie Kruibekenaars werken momenteel voor het eerst samen aan een project: een promotiefilmpje voor Mika, een duo van ontwerpsters van juwelen gevestigd in Kruibeke. “We verwachten hier alle drie wel veel van. Het filmpje wordt uitgezonden in februari tijdens ’Ladies at the Movies’, een maandelijkse vrouwenavond in alle Kinepolis bioscopen.”

“Het scenario staat nog niet helemaal op punt. We draaien wellicht opnieuw in Kruibeke. Onze ervaring leert dat we als inwoners van deze gemeente op logistiek vlak heel wat gedaan krijgen”, weet Piet.

Kruibeekse Kortfilms vindt plaats op zaterdag 19 december in De Brouwerij aan het Onze-Lieve-Vrouwplein in Kruibeke. De deuren gaan open op 20u. De vertoning start om 21u. Op de affiche staan 'Western, Hiphop met Bastabla', 'De Oversteek', 'La Vie en Rose', 'Dracula' en een reportage over verlies van gronden in de polder.

KD

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio