Alarm met rookgordijn jaagt ramkrakers weg

Alarm met rookgordijn jaagt ramkrakers weg

Alarm met rookgordijn jaagt ramkrakers weg

Print
Temse - Woensdagnacht is er een ramkraak gepleegd op het benzinestation aan de Hoogkamerstraat in Temse. Het nieuwe, vernuftige alarmsysteem heeft ervoor gezorgd dat de buit van de daders erg gering is.

Het benzinestation van Shell aan het kruispunt van de Hoogkamerstraat met de N16 in Temse is al vaker het doelwit geweest van criminelen. Woensdagnacht werd het benzinestation opnieuw geviseerd.

Deze keer werd er een ramkraak gepleegd. De daders reden rond 3.15u met de bumper van hun auto een raam uit aan de voorkant van het benzinestation. De daders waren met drie. Eén van hen bleef in de auto zitten om direct te kunnen vluchten. Ze verdwenen in een grijze Volkswagen Vento met Franse nummerplaat.

Reeks inbraken

De buit bedroeg slechts enkele pakjes sigaretten. De reden waarom die buit zo mager is, blijkt een nieuw en vernuftig alarmsysteem dat de uitbater liet plaatsen na de vorige inbraak.

”Er zijn hier al een hele reeks inbraken gebeurd. Na de vorige keer heb ik fors geïnvesteerd in een nieuw alarm. Wanneer er nu wordt ingebroken, wordt er automatisch een rookgordijn in de winkel verspreid. Dat werkt goed, zeer goed zelfs. Het maakt dat de vreugde van de daders plots heel wat minder wordt, maar mijn schade ook”, vertelt uitbater Jacques Dierckx.

Negen bewakingscamera's

”Er staan in en rond het benzinestation maar liefst negen bewakingscamera’s. We hebben al kunnen zien hoe de daders van de ramkraak reageerden op dat rookgordijn. Alles zat direct potdicht. Ze waren meteen het noorden kwijt. De eerste test van het nieuwe alarm is dus goed verlopen.

Nu moet alles nog wat worden ’fijn getuned’ om álle zin voor het inbreken hier weg te nemen.” Door de grote rookontwikkeling werd ook de brandweer verwittigd. Die zoog de rook weg uit de winkel. Van de daders is er nog geen spoor.

Het voertuig waarmee de ramkraak werd gepleegd, is wel teruggevonden langs de E17, meldt het parket van Dendermonde. Het labo is ter plaatse geweest voor een sporenonderzoek.

Joris VERGAUWEN

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio