Provincie geeft groen licht voor bedrijventerrein

Puurs - De provincie heeft beslist dat er een ruimtelijk uitvoeringsplan mag komen voor een nieuw bedrijventerrein aan de A12 in Puurs. Maar burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) zegt dat dit alles voorbarig is.

Het bedrijventerrein komt in de zone Ooievaarsnest, aan de in-en outdoorkarting Inkart. “Het terrein zal plaats bieden aan regionale bedrijven met een oppervlakte van minimaal vijfduizend vierkante meter”, zegt provinciaal gedeputeerde Koen Helsen.

Milieu-effecten

“Het terrein zelf is op dit moment zo’n vijftig hectare groot, maar de oppervlakte kan nog wat kleiner worden door bijvoorbeeld eigendomsrechten of natuurwaarden. Netto zullen we misschien vijftien tot twintig hectare overhouden. Wanneer het uitvoeringsplan er daadwerkelijk komt, is nog niet bekend. Door de strenge Europese regelgeving neemt het onderzoek naar de milieu-effecten veel tijd in beslag. Het plan zal alleszins niet voor 2011 klaar zijn”, stelt Helsen.

Amper tien hectare

Burgemeester Koen Van den Heuvel valt compleet uit de lucht over de plannen. “Koen Helsen heeft me woensdag gebeld om hier eens over te praten, maar ik wist helemaal niet dat het om een ruimtelijk uitvoeringsplan ging. Een eventueel bedrijventerrein zal trouwens amper tien hectare groot zijn in plaats van de vijftien tot twintig hectare”, reageert de burgemeester.

CWIL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio