Option heeft 20,2 miljoen euro binnen

Option heeft 20,2 miljoen euro binnen

Option heeft 20,2 miljoen euro binnen

Print
Option heeft 20,2 miljoen euro aan vers geld opgehaald. Daarmee is het beursgenoteerde bedrijf, dat het financieel erg lastig had, gered.

De producent van datakaarten voor draadloze communicatie haalde het geld op via de verkoop van bijkomende aandelen. Ze werden verkocht tegen 0,49 euro per stuk. De oude aandeelhouders volgden de operatie voor 69,9%. Daarna werden de niet-uitgeoefende rechten verkocht aan institutionele investeerders. Zij betaalden 0,01 euro voor de rechten.

Option had zich op voorhand voor een groot stuk veiliggesteld. Mochten er onvoldoende investeerders zijn gevonden, dan zouden Gimv en LRM (Limburgse Reconversiemaatschappij) elk voor 2,5 miljoen euro vers geld aandragen. Dit op voorwaarde dat het Leuvense bedrijf zelf voor 6 miljoen euro financiers had gevonden.

Uiteindelijk moest het bedrijf geen beroep doen op Gimv en LRM, al tekenden die op eigen initiatief wel in tijdens de institutionele ronde. Topman Jan Callewaert blijft de grootste aandeelhouder met 17% van de aandelen.

Tijdens de verkoop van de inschrijvingsrechten werd de beursnotering van Option geschorst.

JVG