Woningen gaan tegen de vlakte voor bibliotheek

Print
Lille - De verbouwingen aan twee leegstaande woningen in Den Hert in Wechelderzande (Lille) om de bib er te huisvesten, blijken niet haalbaar.

De installatie van een nieuwe bib in Wechelderzande loopt niet via een leien dakje. Het gemeentebestuur heeft in 2004 twee aaneengesloten woningen in Den Hert, naast de kerk van Wechelderzande, gekocht voor 225.000 euro. De gemeente wilde deze twee huizen ombouwen tot een nieuw filiaal van de bib, maar dat bleek in de praktijk onmogelijk.

“De kwaliteit van de twee huizen laat te wensen over”, zegt burgemeester Jef Van Duppen (CD&V) van Lille. “We besloten om de verbouwingen stop te zetten en de huizen af te breken.” De twee panden vertoonden een groot aantal verborgen gebreken zodat verbouwingen kosten op het sterfhuis zouden zijn.

“Na de afbraak bekijken we de bestemming van het perceel. Naast de bib is er plaats voor kinderopvang, een vergaderzaal, parking en groen”, zo klinkt het bij het gemeentebestuur. De huidige bib in het Hof d’Intere in Wechelderzande is te krap.Vroegere plannen om een nieuwe bib in de schaduw van het Hof d’Intere op te trekken, zijn eerder al naar de prullenmand verwezen.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio