Bussen sluiten niet aan op trein

Print
Rijkevorsel - Het gemeentebestuur van Rijkevorsel uit zijn ongenoegen over de dienstverlening van busmaatschappij De Lijn in de Noorderkempen.

Na de opening van het treinstation Noorderkempen in Brecht blijven volgens de Rijkevorselse schepen van Mobiliteit Roger Kemland (sp.a) heel wat busgebruikers van De Lijn in de kou staan. “De sneldiensten 605 naar Antwerpen zijn afgeschaft waardoor de reizigers bijna verplicht worden om over te stappen op de trein”, zegt Roger Kemland.

“De buslijn 432 van Turnhout naar het station zijn altijd te laat of te vroeg zodat een aansluiting zelden mogelijk is. Reizigers die ’s avonds op buslijn 400 van Hoogstraten naar Rijkevorsel willen, moeten eerst een bus naar Brecht nemen om dan over te stappen. Er is ook nog altijd geen rechtstreekse verbinding naar het Algemeen Ziekenhuis, campus Sint-Jozef in Turnhout.”

De gemeente heeft de klachten overgemaakt aan de directie van De Lijn met de vraag om deproblemen op te lossen.

Volgens Koen Peeters van De Lijn zijn de problemen op buslijn 432 van de baan na het beëindigen van werkzaamheden op de Steenweg op Merksplas in Turnhout. “We kunnen verder geen sneldienst naar Antwerpen parallel aan de treinverbinding naarAntwerpen laten rijden”, zegt Koen Peeters. “Een verbinding naar het ziekenhuis is binnen het budget niet mogelijk.”

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio