Verkeer kan eindelijk over werf Prima-Lux rijden

Print
Herentals - Het had heel wat voeten in de aarde, maar de kruispunten aan Prima-Lux zijn sinds donderdag open.

Doemdenkers geloofden al niet meer in een heropening voor het jaareinde. Maar donderdag op het middaguur floepten de verkeerslichten op de kruispunten aan Prima-Lux in Herentals aan en ging de Stadspoortstraat open voor verkeer in beide richtingen.

Dat dit kon ondanks het feit dat de werf na twee jaar nog niet volledig is afgewerkt, is te danken aan de soepele, maar correcte houding van de politie.

“Er ontbreekt nog wat bewegwijzering en belijning, maar de politie was akkoord dat dit met tijdelijke borden opgelost wordt”, zegt de Herentalse schepen van Openbare Werken Jos Schellen (sp.a). De bestuurders kunnen nu weer alle verkeersbewegingen maken op de kruispunten van de Ringlaan, Geelseweg en Aarschotseweg.

Conflictvrije verkeerslichten leiden dat in goede banen. Zo kan het verkeer uit de richting van Grobbendonk vanop de Ringlaan ook weer naar de Stadspoortstraat afslaan. Ook op het kruispunt van de Geelseweg en Aarschotseweg staan nu verkeerslichten. Die zijn zo afgesteld dat ze gelijk lopen met die op de Ringlaan.

HO

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio