Rik Peys stopt als schepen

Laakdal - Schepen van Financiën Rik Peys (CD&V) kan zijn schepenambt niet langer combineren met nieuwe uitdagingen binnen zijn job. Hij blijft wel raadslid.

In deeldorp Klein-Vorst en bij uitbreiding Laakdal gonsde het al even van de geruchten, maar nu is het officieel. Rik Peys neemt ontslag als eerste schepen van Laakdal. Als bevoegdheden heeft hij communicatie, cultuur, toerisme, evenementen, dorpskernvernieuwing en financiën.

Als reden waarom hij zijn taak als schepen opgeeft, verwijst Peys naar zijn job. Rik is Commercieel Adviseur Overheid bij de geïntegreerde grafisch dienstverlener Artoos Communicatiegroep.

“De combinatie van mijn privéjob en de tijdsinvestering om mijn ambt van schepen op een manier te doen zoals ik het wens, is niet langer te combineren. Bovendien krijg ik op professioneel vlak een mooie opportuniteit en een grote uitdaging waartegen ik als zelfstandige geen neen kan zeggen. Ik blijf de gemeenteraad wel nog vervoegen als raadslid.”

Rik was eerst vijf jaar gemeenteraadslid en fractieleider van CD&V en in 2001 werd hij schepen. Zijn engagement kwam vooral tot uiting in de culturele manifestaties die de voorbije jaren plaatsvonden.

STHE

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio