Corpo met verwengeschenken voor jong en oud

Print
Boom - "Dit initiatief van Unizo stelt zich tot doel jonge mensen met kennis van zaken voor te bereiden op het zelfstandige beroep. Zo'n vijf jaar geleden kocht onze shool OLVI dit pand. Naast de winkel bevindt zich hun leslokaal. De ideale mix voor theorie en parktijk", verduidelijken beide leerkrachten Freya Peeters (winkelbeheer) en Ann Van Wesemael (commerciële presentatie en stagebegeleiding).

De winkel is nu ruim een maand open. De leerlingen staan enthousiast klaar voor een eerste evaluatie."Het loopt als een trein. Nadat de voorbije jaren onze voorgangers kozen voor allerlei voedseltoestanden in feestverpakking, zijn wij daar van afgestapt", start Debbie Anthonissen het verhaal. "Klopt. We hebben gekozen voor verzorgings- en verwenproducten voor het ganse gezin. Van handdoeken tot kaarsen, kersenpitknuffels, zeepjes tot badparels, enz. Blijkbaar een goede keuze, want onze omzet is al veel groter dan vroeger het geval was", gaan Blerta Qorolli en Joëlle Crab enthousiast verder.

"We hebben hiernaast les. Per week ben je verantwoordelijk voor de winkel. Als de bel gaat, zorgen we even voor de winkel. Ideaal en leerrijk om theorie en praktijk letterlijk in één pakket te ondergaan", weten Jawad Taouil en Jonas Cassauwers. Na aftrek van alle kosten wordt kapitaal en winst tussen de leerlingen verdeeld. "We krijgen daarvoor geen centen, wel aankoopcheques", besluit de enthousiaste verkoopsploeg.

Openingsdagen/uren

Corpo, Leopoldstraat 4 is alle dagen open: maandagen en dinsdagen van 9 tot 12 en van 13 tot 16.30 uur, op donderdag 's morgens een half uurtje vroeger open. Woensdagen van 9 tot 12 u enkel op 10 februari, 3, 10 en 17 maart en 21 en 28 april. Vrijdagen open op 18 december, 8 januari, 12 februari, 5 maart en 2 april enkel voormiddag, anders telkens van 9-12 en van 13 tot 16.30 uur. Weekend, feestdagen en schoolvakanties gesloten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio