Vrijwilligers verhuizen 24 bewoners naar nieuw tehuis

Print
Boom - De Klinkaard, een tehuis voor 24 doven of slechthorenden met bijkomende beperkingen, is verhuisd naar haar nieuw gebouw in de tuin. Lucht, licht, veel warmer en vooral een beter kontakt met de buitenwereld zijn de extra troeven.

Directeur Jos Mariën is niet alleen fier op dit project maar is vooral blij met de zeer positieve reacties van de bewoners zelf. Bij de officiële opening gaven bewoners Jaak, Karel en John dit met veel gebarentaal ook te kennen aan de aanwezigen. Tussen plan en verhuis ligt amper 2,5 jaar tussen.

"Begin 2008 zijn we beginnen bouwen na het slopen van de muur als omheining. Ondertussen zitten de bewoners dankzij de helpende verhuis-handen van 120 vrijwilligers op hun plaats. Ze zijn bijzonder tevreden met hun eigen leefgroep en ruimte, hun eigen appartementje met alle privacy. De aan de straatkant gelegen werk- en atelierruimten, enz. Het heeft hen ook veel rustiger gemaakt", verduidelijkt Jos Mariën.

Op 19 september 2010 gaat het buurtfeest zeker terug door. Dit jaar is het door de bouwperikelen een keertje overgeslagen."De volgende maanden wordt een deel van het oude klooster, het vroegere gebouw, gesloopt. Ook het laatste stuk van de muur als omheining gaat dan tegen de vlakte en kan de tuin heraangelegd worden. "Ik hoop in de toekomst een deel van de tuin in samenwerking met de gemeente als openbaar domein in te richten, zodat ook de buurt van deze ruime groene oase kan meegenieten", besluit Jos Mariën.

Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio