Striptekenaar is verdienstelijke Lokeraar

Striptekenaar is verdienstelijke Lokeraar

Striptekenaar is verdienstelijke Lokeraar

Print
Lokeren - Willy Linthout, de tekenaar en bedenker van de Urbanusstrips is uitgeroepen tot Meest Verdienstelijke Lokeraar.

Met het succes van de Urbanusfietsroute en de waardering die Willy Linthout kreeg voor de stripreeks Het jaar van de olifant was de jury snel overtuigd. De laureaat reageert heel tevreden. "Erkenning krijgen in de eigen omgeving is niet altijd gemakkelijk. Ik ben heel blij met deze titel", klinkt het fier.

Linthout werd in 1953 in Doorslaar geboren, verhuisde naar Eksaarde en daarna naar de wijk het Lammeken. Hij omschrijft Lokeren als een goed-om-leven stad en kwam zelf met het idee op de proppen om de 25ste verjaardag van de Urbanusstrip in Lokeren te vieren. De gelegenheidsstrip Lokerse Paardenworsten werd een toeristische opsteker maar het grote succes is de Urbanusfietsroute die als meest humoristische route wordt omschreven.

Met honderden Urbanusfans werd de fietsroute in mei ingereden. Voor de uitzending in Vlaanderen Vakantieland fungeerde Linthout als stadsgids en ook dat leidde tot een piek van dagjestoeristen. Vanuit heel Vlaanderen en Nederland kwamen in de zomer duizenden mensen de route fietsen.

DVR

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio