Baguette: "Er is nog een tweede zitje bij Sauber"

Heel wat media beweren dat de kansen van de Belg Bertrand Baguette op een zitje bij het F1-team Sauber flink geslonken zijn, nadat donderdag bekend raakte dat de Japanner Kamui Kobayashi werd aangeworven. Baguette zelf is nog heel enthousiast.

"Het is voor 96 procent zeker dat ik mijn handtekening onder een contract in de Formule 1 zal zetten", aldus Baguette. "Er is nog een tweede zitje bij Sauber en als dat niet voor mij is, ben ik zo goed als zeker van een plek als testrijder bij het team."

Oudere rijders

"Dat laatste zou nog het beste zijn. Dan krijg ik de tijd om de Formule 1 te leren kennen en kan ik later op het jaar mogelijk debuteren."

Een mogelijke comeback van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher ziet hij dan weer niet zitten. "Oudere rijders zouden hun plaats beter aan de jongere generatie afstaan. Ik vind het al pijnlijk om te zien hoe Trulli, Barrichello en Fisischella er nog een jaar bijplakken. Als ook mannen als Schumacher en Villeneuve willen terugkeren, krijg ik nooit een kans."

Meer sportnieuws