Maria terug in kerststal van Massenhoven

Maria terug in kerststal van Massenhoven

Maria terug in kerststal van Massenhoven

Print
Zandhoven - Het Pools Mariabeeld dat in de nacht van dinsdag op woensdag uit de kerststal van de ouderraad van Massenhoven geroofd werd, is terecht.

De ouderraad van de gemeentelijke basisschool deed gisteren in deze krant een oproep aan de dief om het beeld terug te zetten. Die noodkreet deed bij Dirk Eelen uit Sint-Antonius-Zoersel een belletje rinkelen.

“Ik herinnerde me ineens dat ik woensdagmorgen, toen ik rond 6.15u ’s morgens op de E34 ter hoogte van Zandhoven passeerde, in een flits een heiligenbeeld onder de brug had zien staan."

"Ik weet niet meer exact welke brug het was, die van het Boshuisje of die van de Hallebaan, maar het leek me toch het melden waard. Dus ik heb die mensen van de school gebeld. Het rare was wel dat het beeld een soort rood hoedje op zijn kop had. Ik dacht eerst zelfs dat ik aan het hallucineren was toen ik het beeld zag staan, het leek wel een soort verschijning.”

Maar Dirk had niet gehallucineerd. De snelwegpolitie van de E34 trof onder de bewuste brug wel degelijk het in Massenhoven geroofde Mariabeeld aan, met een verkeerskegel op het hoofd. De snelwegpolitie van Turnhout was zo vriendelijk om het beeld donderdag asiel te verlenen in het politiekantoor.

“We gaan Maria vrijdag (vandaag, red.) oppikken”, meldt een héél gelukkige Dennis Van de Velde van de ouderraad van Massenhoven. “Zodat ze na een blijde intrede herenigd kan worden met Jozef tegen dat onze fakkeltocht ’s avonds start. Wij zijn meneer Eelen oneindig dankbaar. Het beste nieuws is dat het polyesteren beeld onbeschadigd is.”

De ouders gaan de Heilige Familie nu elke avond binnenhalen, tot een beveiliging voorzien is.

KMA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio