Juwelier overmeestert vier jonge overvallers

Juwelier overmeestert vier jonge overvallers

Juwelier overmeestert vier jonge overvallers

Print
Bonheiden - Vier boefjes die woensdagavond een juwelierszaak in het centrum van Rijmenam (Bonheiden) wilden overvallen, zijn van een kale reis teruggekomen. De juwelier zette de bandieten hardhandig aan de deur.

Annemie Vuylsteke, die samen met haar man Michel Voskrefensky al 37 jaar juwelier Michel in de Lange Dreef in Rijmenam uitbaat, zag woensdagavond net voor sluitingstijd vanuit de keuken hoe vier jonge kerels haar winkel binnenkwamen.

Vuistslag

“Omdat ik het verdacht vond, riep ik mijn man, die in de woonkamer zat, dat hij even mee moest komen. Toen ik de winkel binnenkwam, sprong een gemaskerde overvaller van achter de deur. Hij greep me meteen bij de keel en deelde een vuistslag uit."

"Gelukkig schoot mijn man te hulp. Dankzij hem moest de bandiet zijn greep lossen en viel hij met zijn achterste tegen de punt van een marmeren tafeltje. Dat moet hem niet goed bekomen zijn (lacht). Er werd nog wat geduwd, maar uiteindelijk kreeg mijn echtgenoot de vier boefjes buiten. Inmiddels had mijn man al alarm geslagen bij de politie”, vertelt Annemie.

Een moedige buurvrouw achtervolgde de vier overvallers toen die op de vlucht sloegen, maar raakte het spoor bijster. De politie voerde extra patrouilles uit en kon in de buurt van een bakkerij drie jongeren oppakken, maar waarschijnlijk had het trio niets met de overval te maken.

Michel en Annemie waren in die 37 jaar, op een kleine diefstal na, nooit het slachtoffer van zware criminaliteit. “Ik hoop dat we dit nooit meer meemaken. Het is angstaanjagend. Je leest het elke dag in de krant, maar als je er zelf voor staat, is het toch bibberen hoor."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio