Verkavelingsplannen zetten buurt op stelten

Verkavelingsplannen zetten buurt op stelten

Verkavelingsplannen zetten buurt op stelten

Print
Niel - Bewoners van de Tuyaertsstraat en Keizerstraat in Niel hebben actiecomité Red de Fazant opgericht. Ze protesteren tegen de verkaveling die komt tussen die twee straten.

Het comité, met voorzitter Stefaan Dejonghe en als leden Kris Van Loon, Stieven Lyssens en Kim Smits, overhandigde dinsdagavond zo’n honderd bezwaarschriften en een petitie met tweehonderdvijftig handtekeningen aan burgemeester Luc Van Linden (sp.a).

Stukje groen

“Wij wonen rond een prachtig stukje groen, dat zich bevindt tussen de Keizerstraat en Tuyaertsstraat”, zegt voorzitter Stefaan Dejonghe. “Het is er leuk wonen. Oudere bewoners genieten van de rust en van de natuur en de kinderen kunnen er naar hartelust en veilig ravotten. Nu willen ze dat stuk groen vervangen door woningen. 26 huizen en 18 appartementen willen ze er bouwen. We zijn bang dat dat voor verkeersoverlast zal zorgen.”

Het comité vindt de nieuwe woningen bovendien overbodig. “Waarom moet de groene oase plaatsmaken voor woningen, als er nu al veel huizen blijven staan die niet verkocht raken?”

Natuurgebied

Burgemeester Van Linden bekijkt de zaak. “Honderd meter van dat gebied ligt het grootste natuurgebied van de Rupelstreek”, reageert hij. “Het is dus niet zo dat er in die buurt geen groen overblijft."

"Maar ik begrijp de ongerustheid van de omwonenden. Het college zal de bezwaarschriften nauwkeurig onderzoeken en beoordelen. Zodra het college een oordeel heeft geveld, nodig ik de buurtbewoners uit voor een gesprek. Wijzigingen in het plan voor de verkaveling zijn nog altijd mogelijk.”

Paul VAN ROY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio