Lukaku jongste speler ooit die scoort in Europese uitwedstrijd

Lukaku jongste speler ooit die scoort in Europese uitwedstrijd

Lukaku jongste speler ooit die scoort in Europese uitwedstrijd

Print
Met zijn twee doelpunten in de door Anderlecht gewonnen wedstrijd tegen Ajax Amsterdam heeft Romelu Lukaku, 16 jaar en 218 dagen jong, er een mooie titel bij. Hij is namelijk de jongste speler ooit die in een uitwedstrijd van een Europees bekertoernooi één of meerdere goals heeft gemaakt. Daarnaast is hij nu ook de op twee na jongste speler ooit die scoorde in een Europese competitie.

"Dit is een droom die werkelijkheid wordt", zegt Lukaku. "Onze eerste helft was bijna perfect. We lieten Ajax op geen enkel moment in zijn spel komen. Ik ben trots, maar dit resultaat is het gevolg van het harde werk van heel de ploeg."

"Scoren in Amsterdam is heel mooi, maar ik moet bescheiden blijven. Ik ben een kind van Anderlecht en denk alleen aan het teambelang. Ik weet dat ik elke dag hard moet werken", besluit de 16-jarige spits.

De jongste speler ooit was destijds ook actief bij Anderlecht. De Ghanees Nii Lamptey was amper 16 jaar en 100 dagen toen hij in 1991 scoorde in een UEFA Cup-wedstrijd tegen AS Roma. Anderlecht verloor die wedstrijd met 2-3.

De tweede jongste speler is nog steeds de Zweed Niklas Bärkroth. Hij was 16 jaar en 186 dagen toen hij in 2008 scoorde in de door IFK Göteborg met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen het Sanmarineese Murata.

Meer voetbalnieuws