Enkele verrassingen in laatste groepswedstrijden Europa League

Enkele verrassingen in laatste groepswedstrijden Europa League

Enkele verrassingen in laatste groepswedstrijden Europa League

Print
Op de laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League moesten nog enkele beslissende wedstrijden worden afgewerkt. De toppers wisten zich allemaal te kwalificeren, maar toch kwamen er nog enkele verrassingen uit de bus.

Zo speelden Valencia en Lille met vuur in hun laatste wedstrijden door respectievelijk Genoa en Slavia Praag laten terug te komen. Maar uiteindelijk wisten de twee ploegen zich toch te plaatsen.

De grootste verrassing kwam uit Israël. Daar klopte Hapoel Tel-Aviv het Duitse Hamburger SV thuis met 1-0. De Israëliërs grepen zo alsnog de eerste plaats in groep C. Hamburg eindigt op de 2e plaats.

In dezelfde groep wist Celtic Glasgow de eer nog wat hoog te houden. De Schotten, die reeds zeker waren van Europese uitschakeling, stonden na 20 minuten al 3-0 achter tegen Rapid Wien, maar wisten op het nippertje nog een gelijkspel uit de brand te slepen. De match eindigde op 3-3.

Ook Salzburg, Villareal, Fenerbahce (waar de Braziliaan Roberto Carlos zijn laatste wedstrijd speelde), Twente, Benfica en Everton zijn vrijdagmiddag tijdens de loting voor de 1/16-finales terug te vinden in 1 van de 2 potten.

Lees ook: Geen verrassingen op laatste speeldag groepsronde Europa League

MEER SPORTNIEUWS