Ademloos en StRaten-generaal werken aan oplossing Oosterweel

Ademloos en StRaten-generaal werken aan oplossing Oosterweel

Ademloos en StRaten-generaal werken aan oplossing Oosterweel

Print
Een groep van tien prominente Antwerpse zakenlui en academici heeft aan de actiegroep StRaten-generaal gevraagd om een oplossing uit te werken voor de Antwerpse mobiliteitsproblemen.

"Zowel de Groep van Tien als de actiegroep blijft onafhankelijk", aldus havenbaas en woordvoerder Christian Leysen (foto). In hun plan zal geen plaats zijn voor een viaduct zoals de Lange Wapper.

Het plan zou al midden volgende maand op tafel moeten liggen, ruim een maand voor de Vlaamse regering klaar moet zijn met haar huiswerk over het Antwerpse mobiliteitsprobleem.

Ademloos

Dat de Groep van Tien en de actiegroep StRaten-generaal samenwerken, toont aan dat het draagvlak voor een alternatief voor de Lange Wapper steeds groter wordt in Antwerpen. StRaten-generaal wordt bij het uitwerken van zijn plan bijgestaan door Wim Van Hees en zijn actiegroep Ademloos.

Naast havenbaas Leysen zouden ook Nicolas Saverys (Exmar), Jean-Jacques Westerlund, econoom Geert Noels, SD Worx-baas Jan van den Nieuwenhuijzen, Egemin-CEO Jan Vercammen, Brabo-voorzitter Robert Restiau, transporteconomen Bruno De Borger en Willy Winkelmans, en Walter Nonneman, voorzitter van de associatie van Antwerpse universiteiten leden van de Groep van Tien zijn.

www.gva.be/oosterweel

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring