Ademloos en StRaten-generaal werken aan oplossing Oosterweel

Ademloos en StRaten-generaal werken aan oplossing Oosterweel

Ademloos en StRaten-generaal werken aan oplossing Oosterweel

Print
Een groep van tien prominente Antwerpse zakenlui en academici heeft aan de actiegroep StRaten-generaal gevraagd om een oplossing uit te werken voor de Antwerpse mobiliteitsproblemen. Die zou midden volgende maand al op de tafel moeten liggen, dus voor de Vlaamse regering haar huiswerk klaar heeft.

"Zowel de Groep van Tien als de actiegroep blijft onafhankelijk", aldus havenbaas en woordvoerder Christian Leysen (foto). De Lange Wapper zal geen plaatsje krijgen in het plan.

Ademloos

Dat de Groep van Tien en de actiegroep StRaten-generaal samenwerken, toont aan dat het draagvlak voor een alternatief voor de Lange Wapper steeds groter wordt in Antwerpen.

StRaten-generaal wordt bij het uitwerken van zijn plan bijgestaan door Wim Van Hees en zijn actiegroep Ademloos.

Naast Leysen zouden ook Nicolas Saverys (Exmar), Jean-Jacques Westerlund, econoom Geert Noels, SD Worx-baas Jan van den Nieuwenhuijzen, Egemin-CEO Jan Vercammen, Brabo-voorzitter Robert Restiau, transporteconomen Bruno De Borger en Willy Winkelmans, en Walter Nonneman, voorzitter van de associatie van Antwerpse universiteiten leden van de Groep van Tien zijn.

Nu in het nieuws