Van Hool schenkt schenkt nieuwe oplegger voor 'Veilig op weg'

Van Hool schenkt schenkt nieuwe oplegger voor 'Veilig op weg'

Van Hool schenkt schenkt nieuwe oplegger voor 'Veilig op weg'

Print
Lier - Van Hool uit Koningshooikt heeft een City Liner oplegger cadeau gedaan aan SAV, de Beroepsorganisatie van de Vlaamse wegvervoerders en logistieke dienstverleners. SAV gebruikt die ivoor haar acties in scholen.

Al jaren voert SAV door een dynamische actie naar scholen rond verkeersveiligheid. De actie 'Veilig op Weg' ging in 2001 van start. Vrijwilligers onder de SAV-leden bezoeken jaarlijks 100 lagere scholen in Vlaanderen om er aan de scholieren theoretische en praktische lessen te geven over gevarenzones in de buurt van een vrachtwagen. Tijdens de eerste acht schooljaren werden meer dan 750 scholen bezocht, goed voor bijna 75.000 leerlingen.

Hiervoor stelde Van Hool reeds gedurende 7 jaar een huifoplegger ter beschikking. Echt versleten was de oplegger nog niet, maar het werd toch tijd om hiervoor een nieuw voertuig in te schakelen. Het voertuig voldeed niet meer aan de meest recente veiligheidsnormen, waaronder bijvoorbeeld de verplichte contourmarkeringen.

Besprekingen tussen de verantwoordelijken bij SAV en de technici bij Van Hool bepaalden tenslotte de keuze voor de nieuwe CITY LINER. Dit voertuig biedt heel wat voordelen voor de opleidingen bij scholen.

De toegang tot scholen en de speelplaatsen zijn niet altijd voorzien voor een volwaardige oplegger van meer dan 13 m. Deze nieuwe oplegger heeft een beperkte lengte. De inwendige lengte is slechts 10,50 m.

CHRIS VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio