Ivarem krijgt acht ondergrondse afvalcontainers niet tijdig klaar

Ivarem krijgt acht ondergrondse afvalcontainers niet tijdig klaar

Ivarem krijgt acht ondergrondse afvalcontainers niet tijdig klaar

Print
Lier - Acht van de 57 ondergrondse restafvalcontainers die Ivarem in Lier aan het plaatsen is, zullen op 1 januari niet operationeel zijn. Dat heeft de intergemeentelijke vereniging donderdagavond bekendgemaakt.

Alle gezinnen binnen de stadsvesten moeten hun huishoudelijk afval verplicht naar deze ondergrondse collectieve systemen brengen. Ook buiten de stadsvesten komen er enkele. "De voorbije weken hebben we hard gewerkt om die ondergrondse systemen op 1 januari gebruiksklaar te hebben", zegt Ivaremdirecteur Jos Boeckx.

Toch geraken acht ondergrondse containers niet tijdig geplaatst. Het gaat om volgende locaties: hoek P. Breughellaan - Mechelsesteenweg, hoek Boomlaarstraat - Baron Opsomerlaan, hoek Antwerpestraat - Kolveniersvest, Lisperstraat, Mechelstraat (ziekenhuis), Predikherenlaan (KTA), Kartuizersvest - Vervlietstraat en Maasfortbaan.

"Samen met Ivarem hebben we naar een degelijk alternatief voor de bewoners die in de buurt van deze acht locaties wonen", stelt schepen van Afvalbeleid Gert Van Eester (CD&V/N-VA). "Op vijf plaatsen komt er tijdelijk een bovengronds collectief systeem: hoek Koning Albertstraat - Kammenstraat, los- en laadzone Kartuizersvest, hoek Boomlaarstraat - Baron Opsomerlaan, Predikherenlaan aan het kaartershuisje en hoek P. Breughellaan - Mechelsesteenweg."

"De bewoners voor de geplande locatie Mechelsestraat (ziekenhuis) kunnen met hun restafval terecht in de ondergrondse container aan het OCMW of in de Sluislaan. De loopafstand van 120 meter wordt hierdoor verlengd tot ongeveer 150 meter. De bewoners van de Maasfortbaan verwijzen we voorlopig naar een andere locatie in de buurt. Maar omdat die zich op 500 meter afstand bevinden, kunnen zij tot in maart over een eigen restafvalcontainer beschikken die tweewekelijks geledigd wordt", zegt Jos Boeckx.

CHRIS VAN ROMPAEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio