Huytebroeck krijgt vertrouwen van Brusselse regering

De Brusselse minister van leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) ligt zwaar onder vuur naar aanleiding van de vervuiling van de Zenne, maar heeft wel het vertrouwen gekregen van de meerderheid van de Brusselse regering. Ze deelde ook mee dat het waterzuiveringsstation Brussel-Noord in de nacht van donderdag op vrijdag weer opent.

jrosquin

De groene minister schuift de verantwoordelijkheid voor de milieuschade van zich af en vroeg in de voormiddag het vertrouwen aan de Brusselse regering. Die kreeg ze ook. Daarna beantwoordde ze lastige vragen in de commissie Leefmilieu.

Huytebroeck houdt vol dat haar weinig of niets te verwijten valt en dat alle historische en juridische elementen en analyses daar ook op wijzen. De minister schuift de schuld in de schoenen van waterzuiveringsexploitant Aquirius.

Persoonlijke vetes

Huytebroeck meent ook dat ze het slachtoffer kan worden van politieke motieven en persoonlijke vetes tussen verschillende regeringsleden. Daarmee doelt ze op de moeilijke positie van Groen!, die in Brussel in de regering zit, maar op federaal en Vlaams niveau oppositie voert en op de scherpe kritiek van sp.a, die na de regionale verkiezingen in Brussel uit de boot viel.

"Ik wil niet het slachtoffer worden van een persoonlijk probleem dat in de eerste plaats een milieuprobleem is", aldus Huytebroeck.

Vastgoed

Jobs in de regio