"Zwakke communicatie van Evelyne Huytebroeck"

Brussels minister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) heeft slecht gecommuniceerd over de problemen met het waterzuiveringsstation van Brussel. Dat menen de collega's van Groen!, die samen met Ecolo in de Brusselse regering zitten.

kscherpenberg

De uitbater van het station, Aquiris, zou in de zomer van 2008 al een brief naar Huytebroeck geschreven met daarin de boodschap dat er problemen waren met het waterzuiveringsstation. Vier of vijf brieven zouden volgen. Het Brussels gewest zou ook herhaaldelijk niet naar de raad van bestuur van Aquiris zijn geweest.

Pas afgelopen weekend, toen bekend werd dat de installatie stillag, begon Huytebroeck te praten.

N-VA eist ontslag

"Het dossier is heel ondoorzichtig en het is duidelijk dat ook zij die heldere communicatie niet heeft kunnen brengen en dat is spijtig", aldus Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. "Ze heeft wel twee belangrijke dingen gedaan. Ze heeft een inspectie gestuurd naar Aquiris om te gaan kijken hoe het nu met die installatie zit én op basis van die vaststellingen heeft ze een juridisch dossier laten maken. Dat juridisch dossier dient ze vandaag in bij het gerecht om de installatie terug op gang te brengen."

"Het is laat en we gaan haar daarover ook kritisch ondervragen in het parlement. Ze heeft niet duidelijk en te weinig gecommuniceerd. En we vragen ons ook af of het niet sneller kan, want elk uur dat dat afvalwater in de Zenne loopt, is een ramp voor het ecosysteem van de rivier", aldus Van Besien.

Huytebroek zal vroeger terugkeren uit Kopenhagen, waar ze de klimaattop bijwoonde, om op de rooster te worden gelegd in het Brusselse parlement. N-VA wil zelfs dat ze opstapt. Het zuiveringsstation ligt nu al een week stil.

Vastgoed

Jobs in de regio