De Keyserlei krijgt facelift vanaf 2011

Vanaf 2011 wordt de De Keyserlei heraangelegd. De stadsboulevard moet er opnieuw gaan uitzien zoals voor de aanleg van de premetro.

jrosquin

Vrijdag neemt het Antwerpse college de finale beslissing over de heraanleg van de De Keyserlei. Het stadsbestuur wil die laten samenvallen met de tweede fase van de heraanleg van de Leien, inclusief het nieuwe Operaplein.

“De Leien zijn voor rekening van de Vlaamse regering, de De Keyserlei financiert de stad zelf”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open Vld).

Lees ook 'Nieuwe grandeur voor de Keyserlei', het standpunt van Lex Moolenaar.

Grandeur van weleer

De De Keyserlei was ooit de parel aan de kroon van de Antwerpse binnenstad, maar verloor sterk aan grandeur vanaf de jaren zeventig. “Het is de bedoeling dat de De Keyserlei opnieuw een brede wandelboulevard wordt, zoals in haar meer roemrijke tijden. We willen het uitzicht van de periode voor de aanleg van de premetro terug”, aldus Van Campenhout.

“In 2010 wordt het ontwerp voor de nieuwe De Keyserlei gemaakt. Mogelijk volgt eind volgend jaar al de aanbesteding. De werkzaamheden kunnen dan plaatsvinden in 2011 en 2012”, besluit Van Campenhout.

LM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners