Kabouter Wesley moet weg van YouTube

Kabouter Wesley zal binnenkort niet meer te zien zijn op YouTube. Woestijnvis heeft aan de Belgische antipiraterijvereniging BAF gevraagd om de filmpjes van de grofgebekte kabouter te verwijderen.

ikerremans

Kabouter Wesley, een creatie van Neveneffecten-lid Jonas Geirnaert, heeft sinds september een wekelijkse rubriek in 'Man Bijt Hond'. De filmpjes werden al snel op YouTube gezet en oogstten succes.

Samenwerking met Nederland

Het ging zelfs zo ver dat onze noorderburen interesse toonden in de kabouter. Geirnaert mocht naar de talkshow 'De wereld draait door' en Woestijnvis heeft nu waarschijnlijk een samenwerking beet. Het gevolg daarvan is dat Kabouter Wesley van YouTube moet verdwijnen.

"Ten eerste omdat we een afspraak hebben met Humo en met Eén dat zij die filmpjes op hun website mogen zetten. Daarnaast is er ook de Nederlandse interesse om de filmpjes over te nemen. 'De wereld draait door' heeft niet gevraagd om actie te ondernemen, maar we merkten toch dat ze het niet leuk vonden", aldus Olivier Goris, de programmadirecteur van Woestijnvis, in De Morgen.

Jonas Geirnaert zelf heeft begrip voor de beslissing van Woestijnvis. "Waarom zou 'De wereld draait door' de cartoon nog tonen als vele kijkers die voordien al op internet gezien hebben?"

De eigenaar van het Youtube-kanaal liet al weten dat hij de agressieve kabouter niet langer kan aanbieden, maar snelle vogels kunnen voorlopig nog steeds genieten van de scheldtirades van Wesley.